Ψυχοεκπαιδευτικό webinar υπεραφικών επεισοδίων

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τρως τόσο πολύ και χωρίς έλεγχο; Γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις την υπερβολική κατανάλωση φαγητού; Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις δίαιτα από Δευτέρα και όλο το αναβάλεις ή ξεκινάς την αυστηρή σου διατροφή για 2-3 μέρες και στο τέλος τρως πιο πολύ από πριν; Βλέπεις πως παίρνεις κιλά και δεν ξέρεις πως να σταματήσεις;

Αυτό το σεμινάριο θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τη διαφορά ανάμεσα στη συναισθηματική πείνα και τη σωματική πείνα και τι συμβαίνει και δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως. Μέσα από αυτή την εμπειρία θα σε καθοδηγήσω στο να τρως όταν η πείνα σου είναι σωματική και να σταματάς όταν αισθάνεσαι κορεσμό, τρώγοντας μια ποικιλία τροφών. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το συχνετισμό που υπάρχει ανάμεσα στο βάρος σου, στην κατανάλωση τροφής και στο συναίσθημά σου, για να μπορέσεις να ανακαλύψεις εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης του συναισθήματος. Θα εξετάσουμε πως η υπερφαγία σου επηρεάζει τις σχέσεις σου και πως οι σχέσεις σου επηρεάζουν την υπερφαγία σου. Τέλος, θα δούμε πως αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, το σώμα σου και τι προσδοκίες έχεις από εσένα και τους γύρω σου, σε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας υγειούς εικόνας σώματος.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 8 εβδομάδων και μιάμισης ώρας τη φορά, θα πραγματοποιείται διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει ασκήσεις, βίντεο και συζήτηση σε σχέση με τις εμπειρίες του καθενός. Η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε άτομα με τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες δυσκολίες, βοηθάει στην καλύτερη και συχνά ταχύτερη αντίληψη της δυσλειτουργικής συμπεριφοράς, οδηγώντας στην επίλυση του προβλήματος. Επίσης, το θέμα της διατροφής και των διατροφικών διαταραχών αποτελεί συχνά ένα θέμα ταμπού ή ένα δύσκολο αντικείμενο συζήτησης για τα άτομα που το αντιμετωπίζουν. Η επαφή και με άλλα άτομα που έχουν τα ίδια προβλήματα μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του προβλήματος και σε συναισθήματα όπως αυτά της ντροπής, της απογοήτευσης και του θυμού.

Πριν την εγγραφή, θα πραγματοποιείται μια δωρεάν συζήτηση μαζί μου, όπου θα γίνεται αξιολόγηση του προβλήματος.

elGreek
Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close